27.3.07

Dødstrusler i blogsfæren

Bloggen "Creating Passionate Users", der er en af nettets mest respekterede og besøgte erhvervssteder, bliver stum. Om det er for en stund eller for evigt vil tiden vise, men det er en stribe af dødstrusler og anden ondskab, der har fået blogejeren Kathy Sierra til at tie. Hun har også trukket sig fra en konference, hvor hun skulle tale. Nu holder hun sig indendøre, skækslagen.

Kathy Sierra navngiver nogle af dem, som har truet hende med død, voldtægt og meget andet. Det er bloggere, kendte fra blogsfæren - folk, som selv "tretårnede" bloggere referer til. Chris Locke (bloggen Rageboy), medforfatter til Cluetrain Manifesto er blandt dem, der har svinet hende til. Sierra appellerer til andre om at undgå at deltage i arrangementer, hvor de navngivne står på talerstolen. Hun lader dog på visse områder en lille tvivl stå åben - en tvivl om, hvorvidt der kan være nogle, der på en eller anden vis posterer i andres navn.

Men dødstruslerne, der er anmeldt til politiet, har også givet anledning til debat om den ovenud ondskabsfulde tone, visse bloggere skriver i, samt om anonymiteten i blogverdenen. Alles erfaringer er vel, at de kommentarer, der minder mest om verbal vold, lægges anonymt på af de feje hundehoveder.

Hvad angår Kathy Sierra. Har du ikke fulgt hendes blog, så læs nogle af de indlæg, som står i venstre spalte under betegnelsen "Past Favourites". Mange gode indlæg.

Ingen kommentarer: