29.3.07

Dansker til tops hos SAP efter kronprins-exit

Dagens overraskende melding om, at kronprinsen hos den tyske softwaredgigant SAP, Shai Agassi, forlader firmaet, giver danskeren Jim Hagemann Snabe endnu et skub op i hierarkiet hos SAP. Han bliver nu medlem af en nyformet direktørgruppe på fem, the Executive Council, der referer direkte til den administrerende direktør, Henning Kagermann.

Jim Hagemann Snabe, der tidligere refererede til Agassi, får desuden udvidet sit ansvarsområdet. Hidtil har han haft ansvaret for alle SAP's brancheløsninger - altså ERP-systemer (Enterprise Resource Planning), der er specifikt tilpasset en lang række brancher. Nu får han også hovedansvaret for hovedproduktet, SAP Business Suite, der også er fundamentet for brancheløsningerne. Produktet bruges i øvrigt hos majoriteten af Danmarks største koncerner.

Israeleren Shai Agassi har ifølge den officielle pressemeddelelse fra SAP forladt firmaet, fordi bestyrelsesformanden, SAP-medstifteren Hasso Plattner, for nylig forlængede Henning Kagermanns kontrakt til 2009. Agassi, der er noget yngre, havde ikke tålmodighed til at vente på den absolutte topstilling. Han kom til SAP i forbindelse med koncernens opkøb af hans firma TopTier Software i 2002, og han tilskrives megen af den fornyelse, der er sket i SAP. En ældre, veltjent SAP-direktør, Léo Apotheker, overtager straks posten som vice-administrerende direktør.

En af ERP-branchens garvede analytikere, Josh Greenbaum, mener i øvrigt, at det er på tide, at Jim Hagemann Snabe får lidt mere magt. Det har han ifølge analytikeren fortjent.

Jeg talte i øvrigt for nylig med danskeren i forbindelse med en artikel til Ingeniørens it-medie Version2. Her fortalte Jim Hagemann Snabe om en kæmpesatsning fra SAP-side på nyudvikling af et system til virksomheder med mellem 50 og 300 ansatte. Systemet, der har kodenavnet A1S, vil også kunne bruges rent web-baseret, så virksomheder slipper for bøvlet med selv at have maskineriet i huset. Ifølge Hagemann Snabe vil virksomheder, der vælger basisfunktionalitet, i visse tilfælde kunne spare helt op til 90 procent af "total cost of ownership" på ERP-systemet. Med dette tiltag forsøger SAP blandt andet at tage kampen op mod Microsoft Business Solution, der jo har Navision og Axapta på hylderne under det nye Dynamics-navn.

Ingen kommentarer: