29.3.07

Sær direktør-exit fra prisbelønnede PremiTech

Jeg tror, de ryster på hånden hos ventureselskabet IVS, der efter fusionen med BankInvest er blevet til NorthCap Partners. Et eller andet sært sker der i hvert fald, når deres trofæ-porteføljeselskab PremiTech pludselig mister sin direktør, og det mindre end en måned efter at der er indsat en ny bestyrelsesformand. Så vidt jeg fornemmer, er det ellers PremiTech, der langt om længe skal give IVS en exit, der virkelig er værd at prale over.

Da jeg i går læste, at Jan Ishøj Nielsen efter fem år i PremiTech pludselig havde valgt at forlade firmaet uden at have andet på hånden, tjekkede jeg lige firmaets pressemeddelelser. Jeg syntes at erindre, at det nærmest vrimlede med priser fra fornemme steder, og jovist - det er tilfældet. Da NorthCap og Dansk Erhvervsinvestering for mindre en to måneder siden skød knap 23 millioner kroner ekstra ind i firmaet, blev dets bedrifter i pressemeddelelsen beskrevet således:
• [Premitech]Delivered the industry’s leading end-to-end end-user based monitoring solution, including an executive dashboard
• Added a number of Fortune 500 accounts to the customer roster
• Earned prestigious awards including the Red Herring 100, Deloitte Fast 50 and was a European Venture Contest Finalist
• Performance Guard won 2007 Technology of the Year in Performance Management by InfoWorld, the leading IT industry publication
Selvfølgelig skal der andet en bragende gode anmeldelser og priser til at skabe en succes på bundlinien, men det er dog en overmåde effektiv måde at få åbnet for interessen hos potentielle kunder.

Firmaets produkt, Performance Guard, er da også godt. Det holder særligt øje med svartider, der hvor det virkelig gør ondt, nemlig hos slutbrugerne, så der kan gribes ind, før problemet bliver helt akut. Tidligere er svartider typisk kun målt tættere på systemet, hvor de kan være helt o.k., selv om brugerne må sidde og tromme med fingrene, mens der ventes på nye skærmbilleder.

Men noget må alligevel have været galt hos Premitech, så vidt man kan bedømme ud fra den seneste pressemeddelelse. PremiTech behøvede mere vækst, bedre ydelse og der manglede tilsyneladende også strategiske mål. I hvert fald præsenteres en ny bestyrelsesformand, Kim Wiencken, den 7. marts således i pressemeddelelsen:
At PremiTech, he will focus on driving growth, performance improvements and providing strategic directions.
Kim Wiencken har en fortid som konsulent og erfaringer fra chefposter hos Oracle og SAP. Han erstattede Microsoft-direktøren Klaus Holse Andersen, der har meget travlt sit arbejde hos softwaregiganten. For travlt til at have sikret den rette strategi for PremiTech?

Ejendommeligt nok, er det Kim Wiencken, der knap har været tilknyttet firmaet en måned, der konstitueres som administrerende direktør, ikke en af de nuværende chefer. Det er da særpræget, ikke? Gad vide, om der ikke er en slags old boys network på spil i et eller andet omfang?

Ingen kommentarer: