2.3.07

Microsofts antivirus klarer sig dårligst

Tænk at Microsoft tør! At gå på markedet med et it-sikkerhedsprodukt uden at sikre, at det er helt i topklasse, for det er det tilsyneladende ikke. Microsoft Windows OneCare, der blandt andet rummer antivirus, klarer sig faktisk dårligst i en test af 17 antivirusprodukter, skriver Version2, der citerer Computerworld US. Tidligere testresultater var også pauvre.

Bedst var ifølge Computerworld produkter, som vi ikke rigtig kender til herhjemme, men finske F-Secure og Kaspersky Labs klarer sig også godt. Vurderingen er således:
Top dog, according to Cleminti's tests, was G Data Security's AntiVirusKit (AVK), which nailed 99.5% of the malicious code. Not far behind were AEC's TrustPort AV WS, at 99.4%, Avira's AntiVir PE Premium, at 98.9%, MicroWorld's eScan Anti-Virus, at 97.9%, F-Secure's Anti-Virus, at 97.9%, and Kaspersky Labs' AV, which stopped 97.9% of the malware.
Better known products such as Symantec's Norton Anti-Virus and McAfee's VirusScan posted results of 96.8% and 91.6%, respectively.
Holding the bottom spot was Microsoft's Windows Live OneCare, the consumer security suite that the Redmond, Wash. developer launched last year. OneCare took care of just 82.4% of the malware.
Så umiddelbart er det vel godt, at Windows OneCare endnu ikke er kommet på det danske marked. Tænk hvis man havde troet, at Microsoft ville være tæt på perfekt, når softwaregiganten vælger at udfordre de sikkerhedsfirmaer, der gennem mange år har beskyttet pc'er mod sårbarheder i Microsofts Windows, Explorer, Word med videre.

OneCare er bygget på baggrund af en række opkøb af sikkerhedsfirmaer og rummer antivirus, antispyware med videre. Microsoft er først gået ud med en forbrugerversion, men går også efter erhvervslivet. Nul chance, hvis ikke det gøres bedre.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tænk at Microsoft tør! At gå på markedet med et it-sikkerhedsprodukt uden at sikre, at det er helt i topklasse, for det er det tilsyneladende ikke.

Jeg synes at det er temmelig ofte at de ting MS sender på gaden ikke ligefrem er i toppen af klassen. :-)

Men man kan måske sige at når de kommer med noget, så går der ikke lang tid før det er det bedste på markedet...

Så kan du få sådan en lille én at tænke over. :-)

Mvh
Kenneth

Anonym sagde ...

Det var da en gang tom gas..
Arbejder du for MS..
MS har store problemmer med deres produkter. Ta msn.. er det sikkert.. NOT. hvor mange har ikke set når de logger på.. du har antal ulæste mails... hvor kommer det fra.. jeg har ikke slået det til under brugerkonti.. Men godt man kan regedit sig ud af det.
men sikkerhed og frihed går ikke hånd i hånd.
Så vil vi have frihed i systemmerne, vil vi også møde sikkerhedshuller.. Surt. Har købt TDC's sikkerhedspakke og den er bygget på F-secure... 10 kr om måneden.. stik den Norton (som jeg ikke bryder mig om, jo i starten af 90'erne elskede jeg deres produkter)
Men som jeg siger.. slut dig til nettet.. og sikkerheden er væk