23.3.07

Weekendlæsning: Alkohol, Navision, Oracle, SAP

Endelig weekend. En god middag med et godt glas rødvin! Tag hellere en håndfuld extasy-piller eller en pibe cannabis, hvis du har dit liv kært! Hvis alle "stoffer" opdeles i tre kategorier, så hører alkohol til i den mest skadelige. Værst er heroin, men alkohol kommer på 4. pladsen og tobak på 6. pladsen. Det fremgår af det respekterede tidsskrift Lancet, der refereres af The Register her .
********
Da bossen for Navision med mere, altså Microsoft Business Solutions, Doug Burgum, trak sig fra posten i september blev han erstattet af Satya Nadella, men allerede nu står stolen tom igen. Erp-Analytikeren Joshua Greenbaum gætter på, at det bliver den vist meget vellidte kvinde, Tammy Reller, Corporate Vice President, der tager over.
********
Og så er der jo lagt op til et hundeslagsmål blandt softwaregiganterne Oracle og SAP. Dagens medier fortæller, at Oracle anklager pæne, noble, halvkedelige tyske SAP for industrispionage af værste skuffe. SAP har tilbage i 2004 købt firmaet Tomorrow, der leverer langt billigere vedligeholdelse/support på en række produkter, end produktejerne selv gør. Blandt produkterne er tre, som Oracle har købt, nemlig Peoplesoft, J.D. Edwards (begge ERP) og Siebel (CRM). Ifølge Oracle har SAP downloaded en masse servicedetaljer om disse produkter under foregivende af at være kunde. Sagsanlægget ser ret så alvorligt ud, som fortalt her i en ZDnet-blog. Men tidligere nævnte Greenbaum fortæller i sin blog, at Oracle blot kæmper med alle midler for at beholde servicekontrakterne, for de giver langt mere i kassen end nysalg. Hverken SAP eller selskabets datterselskab Tomorrow har gjort andet end at sikre kunderne bedst muligt, og inden for lovens grænser, mener Greenbaum. SAP vil endnu ikke kommentere sagsanlægget, der er spritnyt.

Ingen kommentarer: