28.3.07

Wow hvor Microsoft flår danskerne

Danskere betaler langt mere for Microsofts nye generation af styresystem, Windows Vista, end amerikanerne. Det fremgår af et veldokumenteretblogindlæg hos Version2. Blogføreren er Kenn L. Schjødt, databaseadministrator hos Oticon.

Schjødt giver flere eksempler, der viser at merprisen ikke blot skyldes det danske momssmæk på hele 25 procent. Selv hvis man tager den pris, som Vista sælges for på Amazon.com til amerikanske forbrugere, og lægger vores 25 pct. moms på, er der en kæmpeforskel. Tag for eksempel Vista Home Ultimate, der koster omkring 4.000 kroner i Danmark, men som i Amazon-regnestykket kun koster 2.600 kroner. Wow! (For nu at bruge Microsofts reklamebrøl for Vista - ligesom den gode blogger).

En sølle trøst er det så, at Danmark er i samme båd som resten af Europa, for alle europæere betaler overpriser. Selv Storbritannien, hvor der vel næppe skal det store oversætterarbejde til, og det gælder i øvrigt også Australien. Ganske smart gjort af verdens rigeste mand, altså at han tager de mest ublu priser fra andre end sine landsmænd:-)

Læs i øvrigt også blogkommentarerne, hvor Schjødt kommer ind på forskellen i profitmargin på hardware og software.

4 kommentarer:

trolden sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
trolden sagde ...

Undskyld jeg var bare nysgerrig, og ville se hvad der skete, hvis man slettede sin kommentar.

Jeg har lige besøgt en mindre forhandler, som er meget MS tro. Og det værste ved det hele er at MS også i deres grådighed udsulter de små forhandlere. Som han udtrykte det, han har kun MS i dag fordi kunderne forlanger det. Egentlig har han ikke råd til at sælge MS produkter, for med efterservice og support er det en ren underskudsforretning.
Nu ved jeg ikke om det er med Microsoft som med hardware, at små og mellemstore forhandlere udsultes generelt. Det er jo en tendens i markedet i øjeblikket. Så er det lidt grotesk at læse om den store forskel der på produkter på den ene og den anden side af den store dam. Gad vide om Microsoft ikke skyder sig selv i foden med den politik. Og nu ser man i udlandet, at der sker faneflugt, især i Frankrig og så i lande der ikke har specielle præferencer for MS produkterne, d.v.s. ulandene. Medens jeg arbejde hos, på den tid en stor leverandør af PC'er, sagde man at MS var godt for branchen, fordi de skabte indtjening i alle led, på vejen fra grosisten, forhandleren til kunden. Jeg tror at den lille og mellemstore forhandler er en uddøende race. Det er nok historien om igen med den lille købmand, og den personlige betjening.

Thor Dekov Buur sagde ...

Jeg så en Vista-installation forleden og jo, det så godt ud. Vinduerne havde samme design som min linux, og opførte sig som Mac OSX eller Beryl på linux. Og så ligner IE7 Firefox. Hvorfor jeg skulle bruge flere tusinde kroner på Vista kan jeg ikke se. Oven i købet er Vista ikke bagus-kombatibel på ret meget software, så vidt jeg er orienteret. Min opfordring er klart at bruge 3-4 kr på at downloade og brænde en linux i stedet.

trolden sagde ...

Til Thor:
Jeg kan give dig ret, men Danmark er et i et af mest indoktrinerede lande hvor over 90% bruger MS. Og jeg som programmør er syntes at de har nogen særdeles gode udviklings værktøjer. Nå tilbage til artiklen, jeg tænkt på om MS ville straffe os i Europa, fordi vil tillader os at diktere dem noget, og derfor har påført os den prispolitik. Men jeg tror stadigvæk at det giver bagslag. Her i Sverige hvor jeg bor, ved jeg at nogen skoler med succes har skiftet til Linux. Og jeg så et interview med nogen af børnene og de sagde at der var nogen forskelle, men ikke noget de ikke kunne overkomme, og de havde ingen problemer med skiftet. Og lærer var forbavset over at det var gået så smertefrit. Dem der er de største kritikere af Linux er dem som enten aldrig har prøvet det eller kun lige har prøvet det en enkelt gang. Når ms/linux og mac går over i religion er alle parterne fortabte.