9.3.07

PBS tager en kovending med IBM

PBS har pludselig skiftet standpunkt, hvad angår outsourcing af driften. For godt et år siden, sagde PBS til Computerworld, at et udbud havde vist, at man selv klarede driften billigere. I dag udsender PBS en pressemeddelelse om, at der er indgået en syvårige aftale med IBM, der overtager driften og dermed 71 ansatte. Driften omfatter blandt andet håndteringen af betalingsformidlingen, Dankort og de andre kreditkort.

Den gamle udbudsforretning handlede om et trecifret millionbeløb, men ifølge mine kilder da kneb det med at få tilbud ind. IT-selskaberne var simpelthen skrækslagne ved tanken om, hvor galt det kunne gå for deres image, hvis noget gik galt. Tag bare situationen ved månedsskiftet hvor PBS håndterer betalinger af regninger for millioner af danskere.

Fem it-selskaber var blevet bedt om at give et tilbud. Tre af de fem undlod – så vist jeg ved – at byde, men til gengæld bød PBS’ driftsorganisation ind og vandt.

”Tilbudene var ikke attraktive nok”, sagde Flemming Jensen, administrerende direktør for PBS, den gang.

Orden lå ellers allerede da til højrebenet for IBM, der i forvejen kører driften for hele Nordea i Norden, for Danske Bank og for en række andre danske banker.

Men nu må PBS og IBM altså være enedes om, at tilbudet alligevel var godt nok. Jeg har i hvert fald ikke hørt om et nyt udbud. Til gengæld har PBS flere gange haft problemer med sine it-systemer, der også har overmåde travlt. I 2006 røg der 1,6 milliarder transaktioner igennem systemet.

IBM-direktøren Sven Kolstrup siger i pressemeddelelsen, at med den åbne struktur, som IBM tilbyder, får PBS mange nye muligheder. Han nævner, at der kommer en række nye betalingsmåder, såsom via mobiltelefoner og de små radiosender-brikker, RFID (Radio Frequency Identification).

Ingen kommentarer: