16.3.07

Riskærs navlesnore, DR og Dell m.v.

Stamceller
Finansmanden Peter Forchhammer, der ofte har spottet guld på it-området og andre, synes at have fattet interesse for Klaus Riskær Pedersens Copygene, der tilbyder frysning og lagring af navlesnorsblod. Sådan tolker jeg i hvert fald dagbladet Børsens historie fra i går om, at Notabene-direktøren Brian Mertz Pedersen med flere er på vej ind som investorer i Copygene. Hvor han ses, ses Peter Forchammer typisk som skyggeonkel. Jeg har dog lagt endnu mere mærke til, at Virgin-bossen, Richard Branson, også opretter en biobank til navlesnorsblod. Han vil lade halvdelen af hver "navlestreng" gå til et nationalt center, som alle kan trække på. Navlestrengen rummer stamceller, og forældre deponerer den som en slags "forsikring", der kan hjælpe, hvis deres barn skulle bliver alvorligt syg. De kyndige på området er vist ikke færdig med at votere om, hvorvidt det vitterligt nytter, men penge er der i det for biobankerne.

Fyringer hos DR
I går hørte jeg, at en ung ansat i DR havde spurgt en gruppe ansatte, der nærmede sig de 60, om de ikke snart burde gå på efterløn. Og mon ikke DR's ledelse også rettet sigtekornet især mod de ældre, nu hvor der skal skæres 10 pct. af arbejdsstyrken, men skyd ikke jer selv i foden. Nok er der masser af liv, arbejdslyst og engagement på en ung mediearbejdsplads, og der bydes på masser af skandaler (ungdommelighed kan gøre det lettere at skære lidt hjørner). Men hvordan ville arbejdspladserne klare sig, hvis der ikke var de gamle trækheste, der gang på gang overtager andres byrder, når de unge ringer ind med "barns første sygedag", og når de hele tiden smutter afsted på barsler.

Kundestorm på Dell
Dell åbnede jo for nyligt for, at kunder kan påvirke udviklingen. Det skete gennem stedet Dell Ideastorm, hvor brugerne også giver hinandens forslag karakter. Topscorer med 112.706 stemmer er et ønske om, at Dell fra fabrikken forsyner visse pc'er med Linux (en desktop-version). P.t. er normen hos alle leverandører, at pc'er leveres med Windows-preinstalleret. En af landets mest vidende it-bloggere, Poul Henning Kamp, har på sin blog, tilknyttet Version 2, skrevet en barsk kommentar om den manglende valgfrihed, men måske lysner det nu hos Dell.

Tilføjelse kl. 16.10. Tjek svenske Telepos
Firmaet har netop fået en betydningsfuld europæisk pris, European ICT Prize, som blev uddelt på Cebit-messen: Her er lidt fra Computerweden.
"Telepos software integrerer fast telefoni, mobiltelefoni og internettelefoni. Formål er, at man får adgang til arbejdspladsens net og tjenester uanset hvorledes kommunikationen sker. Softwaren bygger på åbne standarder."
Den svenske version er her. Der var ingen danske firmaer blandt vinderne, ej heller blandt dem, der nåede til slutrunden. Men sidste år var danske Guardia, der arbejder med ansigtsgenkendelse, blandt prisvinderne.

5 kommentarer:

trolden sagde ...

Til kundestorm på Dell:
Jeg ved ikke hvordan det er i dag, men før i tiden stille Microsoft krav til de store leverandøre om at levere maskinerne med Dos/Windows, ellers kunne de ikke være MS leverandøre. Jeg var ansat hos en af de store leverandører fra 1987-96.
Jeg er af den opfattelse, at man skal have valgmuligheden.

Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg bruger Linux til dagligt, på nær til meget få programmer, som kun laves til windows, og jeg har ikke fundet noget i samme kvalitet i Linux-verden. Det er en CSS-editor og MS Visual Studio, ellers køre jeg alt andet under Linux.

Dorte Toft sagde ...

Jeg husker også hele balladen med, at hvis pc-leverandører ikke makkede ret, så blev de straffet af MS. Man skulle næsten tro, at alle retssagerne for monopolmisbrug må have fjernet lidt af magtbrynden, men jeg ved ikke om det er tilfældet.

Anonym sagde ...

I forhold til Dells kunders ønske om præ-installeret Linux skal man nok klappe hesten.

Der har været debat rundt omkring på nettet om hvorvidt det vanvittigt høje antal stemmer skyldes at linux-community'et traditionelt er meget højtråbende, samt at nyheden om at man kunne foreslå eller stemme hos Dell lynhurtigt spredte sig i blogosfæren, og især i den del som er opensource relateret.

Man kan også betvivle hvorvidt disse Linux-entusiaster rent faktisk kunne finde på at købe en Dell PC med linux, eller om de bare gerne vil have deres synspunkt tilgodeset.

Brokkehoveder er der sgu nok af. :-)

Mvh
Kenneth

Anonym sagde ...

Kære Dorthe


Research, Research, Research....:) Onkel Peter er ikke med i Copygene, så lige den kan du ikke ligge på hans skuldre. Peter takkede pænt nej tak, mon ikke at de gamle rivaler fra folkeskolen stadig konkurrerer...

Dorte Toft sagde ...

Hej Brian,
Herligt at have kilder helt tæt på... det hjælper på researchen:-) Hvad I øvrigt med om Copygene gør ligesom Branson - har et socialt aspekt med?